24 листопада 2020

Інноваційний розвиток регіону та смарт-спеціалізація Київської області: стан та перспективи розвитку»

Київська область займає шосте місце в країні за кількістю інноваційно активних підприємств у сфері промисловості.

Результати досліджень були презентові під час круглого столу на тему «Інноваційний розвиток регіону та смарт-спеціалізація Київської області: стан і перспективи».

Обговорення ініціювали Департамент економіки та цифровізації та Інститут Економіки та Прогнозування НАН України

Як зазначила директорка департаменту Наталія Погребна, на Київщині функціонує 41 інноваційно активне підприємство. Вони впроваджують на ринки нову або значно вдосконалену продукцію. У минулому році загальний обсяг реалізованої продукції склав 990,5 млн грн. Понад 77% цієї суми надійшли з експорту. Йдеться про 766,9 млн грн.

Яка ситуація в інших країнах, презентували представники Інституту економіки та прогнозування НАН України. Вони детальніше зупинились на питаннях реалізації смарт-спеціалізації.

Окрім цього, учасники обговорили інші практичні аспекти створення інноваційних кластерів. Про свій досвід розповіли представники індустріального бізнес-парку «Славутич», меблевого та енергетичного кластерів Київщини.

Також вони розглянули перспективні напрями розвитку Київщини й проаналізували передумови створення інноваційного медичного кластеру в Бучанській міській ОТГ.


Джерело: http://koda.gov.ua/news/kiivshhina-shosta-v-ukraini-za-kilkistyu/